Do zjedzenia i do wyglądania
Specyfiki z Japonii często są bardzo oryginalne i chociaż na pierwszy rzut oka ich wykorzystanie może okazać się nieprawdopodobne, jednak w końcu okazuje się, że świetnie działają, zapewniając kobietom zdrowy i piękny wygląd. Podobnie sprawa wygląda z glonami Nori. Popularnie znane są, jako składnik sushi, dość egzotycznej potrawy, za którą nie każdy przepada. Jednak po odpowiedniej przeróbce stają się składnikiem japońskich kosmetyków, świetnie wpływających na cerę.
Glonów Nori przede wszystkim używa się w Japonii do pielęgnacji włosów. W ugotowane rośliny zawija się włosy, zapewniając ich doskonałe odżywienie. Są źródłem soli mineralnych, mikroelementów, a ich aminokwasy zapewniają uzupełnienie równowagi w organizmie. Oczyszczają także ciało z toksyn, często produkowane są więc maseczki z glonów.
A gdy zostanie nam trochę na półkach można zrobić sushi i przekonać się samemu, że pomagają wzmocnić kości, włosy i paznokcie, dodając energii i zwiększając witalność organizmu.